330,00 zł – 600,00 zł
Kuchnia meksykańska to przede wszystkim uliczne stragany i targi, kantyny i bazarki funkcjonujące obok gwiazdkowych restauracji znanych gwiazd sceny kulinarnej. Ta szalona mieszanka smaków niezmiennie pachnie świeżością przypraw i limonką. Tutaj wszędzie na ulicach ktoś coś kroi, smaży, sieka, gotuje. I choć podstawą większości dań są fasola, chili i kukurydza – kuchnia meksykańska ma o wiele więcej do zaoferowania.
W Meksyku nie tylko jedzenie się liczy. Proces przygotowywania i celebracja wspólnego posiłku – wszystko to jest dla Meksykanów ekstremalnie ważne. Potrawy, spotkanie, duży stół i radość dzielenia się oraz dbałość o pielęgnowanie tradycji sprawiają, że tutaj jedzenie = fiesta!
Start godzina 18:00
MENU:
– Salsa Roja i Guacomole
– Tacos al Pastor ( tortilla z wieprzowym mięsem, ananasem, cebulą, lionką i kolendrą )
– Sopa Azteca ( pikantna zupa na bulionie pomidorowym )
– Mole Poblano ( kurczak w sosie czekoladowym z chili )
– Sopaipillas con crema / sos malinowy